Футболна асоциация ще направи преглед на правата за излъчване след мачовете на FA Cup, показани на уебсайта за хазарт

· 3 min read
Футболна асоциация ще направи преглед на правата за излъчване след мачовете на FA Cup, показани на уебсайта за хазарт

Третият кръг от миналия уикенд беше използван за подчертаване на информираността за психичното здраве от FA, само за игри, които да се показват на уебсайта за залагания Bet365 след регистрация на нов акаунт и залагане на £ 5

Джак де Менезес
@JackdeMenezes
Сряда, 08 януари 2020 10:51


В Футболната асоциация ще направи преглед на правата за излъчване той възлага на залагания фирми след отразяване достъпно на хазарта уебсайт беше подчертано в един и същи уикенд, докато кампанията на управителния орган за психическото съзнание здраве.

Доклад  winbet.bg , че 23 от 32 -те равенства за третия кръг на FA Cup през миналия уикенд са били достъпни на уебсайта на Bet365 , стига клиентите да са заложили или да са се регистрирали за нов акаунт с депозит от £ 5. За разлика от тях, само две игри бяха достъпни по телевизията в ефир, като Би Би Си показваше дербито в Мърсисайд в неделя и победата на Арсенал над Лийдс Юнайтед в  bet365.com bg , докато BT Sport показа още четири мача.

Шестгодишната сделка, договорена през 2017 г. между FA и IMG, позволи да се разпродадат права за излъчване на букмейкър от началото на сезон 2018/19, а споразумението трябва да изтече до края на 2023 / 24 кампания.

И все пак ФА беше подложена на критики за избора на съоръженията на техните уикенди, за да прокара кампанията си "Heads Up", която е подкрепена от президента на управляващия орган принц Уилям и видя, че всички мачове стартират с една минута закъснение, за да може да се покаже видео на всяко основание за подчертаване на съзнанието за психичното здраве - един от ключовите аспекти на това е пристрастяването към хазарта.

FA обяви преди две години и половина, че е прекъснал всички връзки със залагащите компании, след като е прекратил търговската си сделка с Ladbrokes, но те потвърдиха, че в момента не могат да прекратят тази, която позволява да се показва покритие в Bet365 поради дългосрочния характер на споразумението.

РЕЙТИНГИ: Арсенал срещу Лийдс
Покажи всички 22
7
5
6
5
И все пак има призиви за незабавно преразглеждане на сделката от Ники Морган, държавен секретар по цифровите технологии, културата, медиите и спорта, който призова ФА да предприеме драстични действия.

"Това е договорна тема за FA & Bet365, но нещата се движат напред от подписването на договора и се надявам те да преразгледат", написа Morgan в Twitter.

Независим футболен бюлетин
Получавайте най-новите футболни заглавия директно във входящата си поща два пъти седмично
[email protected]
Моля, въведете вашия имейл адресМоля, въведете валиден имейл адресМоля, въведете валиден имейл адрес

Independent би искал да ви информира за оферти, събития и актуализации по имейл, моля, поставете отметка в квадратчето, ако искате да се свържете с нас
Прочетете нашите пълни условия за съгласие на пощенския списък тук

Министърът на спорта Найджъл Адамс добави в платформата за социални медии: „Хазартният пейзаж се промени от подписването на тази сделка в началото на 2017 г.


"Всички спортни организации трябва да имат предвид въздействието, което проблемният хазарт може да окаже върху най-уязвимите."

Гледайте повече
Защо мачовете на FA Cup започват с минута късно този уикенд?
Защо мачовете на FA Cup започват с минута късно този уикенд?
Говорител на FA каза: „Ще прегледаме този елемент от процеса на продажба на медийни права преди да предложим правата за новия цикъл от сезон 2024/25 нататък. Лигите и клубовете продължават да управляват собствените си отношения с хазартните компании.

"FA се договори за сделка с медийни права с IMG в началото на 2017 г., част от която им позволява да продават правото да показват кадри на живо или клипове от мачове за FA Cup на букмейкърите. Bet365 придоби тези права от IMG за използване от началото на 2018 г. / 19 сезон.

„Тази сделка беше договорена преди да вземем ясно решение за връзката на FA с хазартните компании през юни 2017 г., когато прекратихме партньорството си с Ladbrokes.“

В момента общественото здравеопазване в Англия разглежда ефектите от хазарта върху психичното здраве и се надява да успее да предостави резултатите на FA като част от техния преглед.

Дънкан Селби, главен изпълнителен директор на PHE, каза: „В момента PHE преглежда доказателствата за вредите за здравето на хазарта, които според нас са широки.

„Нашият доклад ще предостави нова възможност за управленски органи в спорта да преразгледат връзките си с хазарта.“